23948sdkhjf

Folkhem inleder strategiskt samarbete med Byggpartner

Folkhem inleder strategiskt samarbete med Byggpartner kring trähusutveckling. Inledningsvis omfattas två nya bostadsprojekt i trä i Stockholm och Sundbyberg – Cederhusen, kv Humboldt i Hagastaden samt Tree House i Hallonbergen.

Cederhusen ligger i Hagastaden och är Stockholms största massivträhusprojekt. Samarbetet med Byggpartner gäller etapp 2 inom ramen för projektets andra kvarter, med totalt 134 bostadsrätter samt fyra lokaler. Vid Stora Trähus den 8 december kommer projektet att presenteras från konstruktion till färdiga bostäder.

Tree House i Hallonbergen, Sundbyberg, rymmer 141 moderna lägenheter fördelade på två nio våningar höga huskroppar. Avsikten med de båda projektavtalen är byggstart under 2022 och i början av 2023.

– För att lyckas driva utveckling på ett konkret sätt genom våra projekt krävs att alla parter vi jobbar med har samma ambitioner. Jag ser mycket positivt på Byggpartners kompetens och engagemang att vara delaktiga i denna resa, säger Anna Ervast Öberg, Affärs- & projektutvecklingschef Folkhem.

Med drivkraften att vara en förebild och innovatör inom hållbart byggande tar Folkhem med sitt beslut att bara bygga i trä ett tydligt ställningstagande i klimatfrågan. Byggpartner har från sitt håll genomfört ett flertal avancerade och storskaliga entreprenader inom trä på senare år vilket nu föranlett detta samarbete och fortsatta framtida fokus gällande träbyggnation.

– Trähusbyggande är inne i ett fantastiskt spännande skede. Genom ett öppet och nära samarbete med Folkhem kommer vi tillsammans att kunna fortsätta leda utvecklingen framåt kring effektivt byggande av hållbara trähus. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Sture Nilsson, vd för Byggpartner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109