23948sdkhjf

Fotbollen får stöd från Obos

Obos inleder ett nytt samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Det nya partneravtalet sträcker sig över flera år och innefattar bland annat ett engagemang i satsningar som ”Fotbollsskolan – Lira Blågult”, ”Fotbollsskolan i idrottssvaga områden” samt initiativet ”Plus 10 000” som syftar till att få ännu fler tjejer och kvinnor att bli tränare och ledare inom fotbollen.

Obos, en av Norges och Sveriges ledande bostadsutvecklare, har sedan 2018 varit engagerade i svensk elitfotboll genom avtal med föreningen Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam. Bland annat är man titelpartner för Obos Damallsvenskan, presenting partner för Superettan samt partner för Allsvenskan.

Genom det nya avtalet med Svenska Fotbollförbundet utökar Obos sitt engagemang för svensk fotboll, och den här gången handlar det om satsningar på jämställdhet samt barn-, bredd och ungdomsfotbollen.

– Vi har stort fokus på att stödja samhällsprojekt. Vi vet hur mycket gott människor och föreningar runt fotbollen gör för samhället, och Svenska Fotbollförbundet når verkligen ut brett med det. Som medlemsägt företag är det här ett sätt för Obos att ge tillbaka till samhället samtidigt som vi förbättrar vårt erbjudande till medlemmarna, säger Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar.

Det nya avtalet inleds 1 januari 2022 och sträcker sig över flera år. Avtalet innebär att Obos blir officiell partner genom sitt engagemang i tre delar av Svenska Fotbollförbundets verksamhet. Fotbollsskolan – Lira Blågul, Fotbollsskolan i idrottssvaga områden samt initiativet Plus 10 000.

Fotbollsskolan – Lira Blågult. Svenska Fotbollförbundet har i över 30 år erbjudit föreningar ett väl utvecklat koncept och upplägg att arrangera. Ett normalår deltar cirka 30 000 - 40 000 barn och ungdomar i Sveriges största fotbollsskola.

Fotbollsskolan i idrottssvaga områden. 2020 inleddes en satsning i syfte att ge barn och ungdomar som bor i hushåll med begränsad ekonomi en chans att spela fotboll, detta i områden där föreningslivet i övrigt är svagt. Målet är att varje år genomföra 24 fotbollsskolor som engagerar minst 2 000 spelare och 200 ledare samt att spelarna därefter ska kunna erbjudas en plats in i föreningens ordinarie verksamhet. Responsen har så här långt varit mycket positiv.

Initiativet Plus 10 000 som syftar till att engagera fler tjejer och kvinnor som ledare och tränare inom svensk fotboll. Projektet startade 2018 och ett första mål är att, som namnet antyder, få minst 10 000 nya tjejer och kvinnor att engagera sig i fotbollen. Just nu jobbar 38 ambassadörer dagligen i våra distrikt för att locka ännu fler deltagare till initiativet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Pris till Wisdome Stockholm
Bjerking lovar hållbara projekt
Trästudent får stipendium av STTF
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Nya hus tillverkas i Sizes konkursade fabrik
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093