23948sdkhjf

Vida köper i Vrigstad

Vida har ingått avtal om att förvärva 100% av aktierna i V-Timber i Vrigstad. Förvärvet förväntas vara klart 1 februari och bolaget kommer då att byta namn till Vida Vrigstad AB.

V-Timber är ett hyvleri beläget i Vrigstad i Sävsjö kommun. Bolaget består idag av 22 personer där alla erbjuds anställning hos Vida.

– Vi är glada över möjligheten att få förvärva ett sådant fint och välskött bolag som V-Timber, säger Måns Johansson, koncernchef Vida AB. Det passar väldigt bra in i vår strategi för fortsatt utveckling och service för den nordiska marknaden. V-Timbers effektiva produktion och produktmix är ett utmärkt komplement till Vidas erbjudande.

Marcus Jonsson som idag är vd på V-Timber kommer fortsatt i den rollen, men också aktivt arbeta med försäljning i Vida Wood.

– Vi ser stor potential i att V-Timber ansluter till Vida-familjen, säger Marcus Jonsson. Vi ser ett högt värde på råvaruförsörjningen såsom på marknadssidan. Vi ser stora likheter på hur vi driver företagen, även om storleken skiljer betydligt, där tävling, nyfikenhet, handlingskraft och snabba beslutsvägar och att hela tiden bli bättre står i fokus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.158