23948sdkhjf

Derome bygger 600 bostäder i Ängelholm

Derome gör ett av sina största markförvärv hittills och bygga en helt ny stadsdel i trä i Ängelholm med cirka 600 bostäder.

Derome siktar på att växa i nordvästra Skåne 

– Vi går in med stora ambitioner för området som ligger strax söder om Ängelholms stadskärna och det känns fantastiskt kul att vi kan stärka vår position i nordvästra Skåne. Det är en växande region där vi ser stora möjligheter att erbjuda ännu fler bostäder framöver säger Andreas Ahlman, regionchef inom Derome Hus. 

Förhoppningen är att detaljplanen ska bli klar under våren och målet är att byggstart sker cirka ett år senare. Det nya området utvecklas med fokus på hållbarhet, gemenskap och en aktiv fritid. – Projektet i Ängelholm är ett utmärkt exempel på hur vi vill utveckla nya områden och trädgårdsstäder. Där vi planerar för en mix av bostäder i trä, i olika ägandeformer och med både egna och gemensamma grönytor. Här ska finnas äldreboende, service, barnomsorg och bra möjligheter till god livskvalitet och en aktiv fritid, säger Otto Martler, vice vd Derome Hus.

Fakta området Vegeljung:– Cirka 600 bostäder– Villor, radhus, kedje- och flerbostadshus. Ägande- och hyresrätter– Äldreboende, förskola, matbutik, idrottshall– Byggstart: 2023 (förutsatt godkänd detaljplan)

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078