23948sdkhjf

Frödinge Hällerum Timber lyfter råsorteringen med USNR

USNR har fått uppdraget att genomföra en större uppgradering av råsorteringen vid enheten i Frödinge vid Frödinge Hällerum Timber AB.

Investeringen innebär att all utrustning efter sorteringsfacken byts ut och att USNR levererar såväl maskiner som styrning av dessa.

För själva virkeshanteringen innebär detta bland annat buffertbana, stegmatare, elevator enstyckematare och paketläggning. En komplett helautomatisk ströhanteringsanläggning med ströskanner, separering och hantering av truckströn (bolster) utgör också en stor del i effektiviseringen.

Den nuvarande råsorteringen utgör en flaskhals i produktionen och man räknar med mer än fördubblad kapacitet räknat på årsbasis efter projektets genomförande.

Frödinge Hällerum Timber AB har lång erfarenhet av USNR som leverantör. Hela såglinjen från barkmaskin till kantautomat kommer från företagets föregångare Söderhamn Eriksson. Nu tar USNR ansvar för ytterligare en del i produktionsanläggningen.

– Uppgraderingen i råsorteringen är ett första steg vi behöver ta i vår fortsatta utveckling då nuvarande paketläggning utgör en flaskhals i produktionen, säger Angelica Karlsson, vd vid Frödinge Hällerum Timber AB. Vi är ett familjeföretag med erfarenhet sedan 1912 och behöver ständigt vidareutveckla vår verksamhet för att hänga med i utvecklingen och vara en del av morgondagens sågverk. Med den här investeringen är målsättningen att öka tillgängligheten och effektiviteten, men inte minst förbättra arbetsmiljön för våra operatörer då funktion och prestanda ska öka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109