23948sdkhjf

Derome bygger trähusområde norr om Stockholm

Derome förvärvar mark i Kungsängen med planen att utveckla ett nytt bostadsområde i trä. 

– Vi vill skapa ett trivsamt område med en blandning av tilltalande trähus, säger Ted Mellin, affärschef inom Derome. Cirka 65 småhus planeras med bland annat stadsradhus samt flerbostadshus med omkring 120 lägenheter och gemensamma grönytor. För oss är det viktigt att förädla området på ett sätt som passar den naturliga miljön och samtidigt ta hänsyn till näraliggande bostäder. Flerbostadshusen får därför en småskalig gestaltning med 3 till 4 våningar som passar in i landskapet.

Derome har verksamhet inom hela kedjan från skog till färdigt hus och arbetar ständigt med att utveckla det hållbara träbyggandet. Bland annat genom att tillverka husen i egna fabriker och med virke från lokala skogsägare. 

-– Hållbarhet är högsta prioritet för oss och vårt projekt i Kungsängen ett bra exempel på hur vi kan utveckla livskraftiga bostadsområden utanför stadskärnorna - snarare än att förtäta i redan trånga städer, säger Peter Mossbrant, vd vid Derome Hus. Trädgårdsstaden står som förebild med sin blandade bebyggelse i trä, hög social trivsel och grannsamverkan.

Detaljplanen för området har nyligen vunnit laga kraft och Derome har tillträde av marken 3 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094