23948sdkhjf

3D-printsatsning i Torsby

Test- och utvecklingsmiljön The Wood Region, som tidigare haft sin verksamhet i Sysslebäck, har nyligen bytt namn till Circlab och flyttat till nya lokaler i Torsby. 

I Torsby kommer testmiljön med dess kompetens och teknik för 3D-utskifter med det skogsbaserade materialet biokomposit att ingå som en del i Teknikprogrammet vid Stjerneskolan.
Circlab kommer även fortsatt att vara en öppen testmiljö inom 3D-utskrifter med biokomposit och ska fungera som en innovativ miljö för Stjerneskolans teknikelever, företag och övriga intresserade. Miljön ger även möjlighet för materialforskning inom ämnesområdet. Paper Province har varit involverade i testmiljön i olika former sedan starten och kommer att medverka vid nyinvigningen den 17 februari.
– Det här är en strategisk satsning som är i framkant för att möta en kommande branschutveckling inom biokomposit och skoglig bioekonomi, säger Thomas Stjerndorff, kommundirektör i Torsby. Fokus kommer att ligga på design och 3D-teknik. 3D-tekniker är ett framtidsyrke och kommer skapa en unik miljö för kompetens, teknik, innovation och näringsliv för eleverna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078