23948sdkhjf

3D-printsatsning i Torsby

Test- och utvecklingsmiljön The Wood Region, som tidigare haft sin verksamhet i Sysslebäck, har nyligen bytt namn till Circlab och flyttat till nya lokaler i Torsby. 

I Torsby kommer testmiljön med dess kompetens och teknik för 3D-utskifter med det skogsbaserade materialet biokomposit att ingå som en del i Teknikprogrammet vid Stjerneskolan.
Circlab kommer även fortsatt att vara en öppen testmiljö inom 3D-utskrifter med biokomposit och ska fungera som en innovativ miljö för Stjerneskolans teknikelever, företag och övriga intresserade. Miljön ger även möjlighet för materialforskning inom ämnesområdet. Paper Province har varit involverade i testmiljön i olika former sedan starten och kommer att medverka vid nyinvigningen den 17 februari.
– Det här är en strategisk satsning som är i framkant för att möta en kommande branschutveckling inom biokomposit och skoglig bioekonomi, säger Thomas Stjerndorff, kommundirektör i Torsby. Fokus kommer att ligga på design och 3D-teknik. 3D-tekniker är ett framtidsyrke och kommer skapa en unik miljö för kompetens, teknik, innovation och näringsliv för eleverna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094