23948sdkhjf

Ny chef vid Derome

Derome utser Anders Carlsson till ny hållbarhetschef.

Tillsammans med koncernens hållbarhetsteam får Anders Carlsson ansvaret att driva utvecklingen av produkter och tjänster som hjälper kunderna att minska sina avtryck samt leda Deromes egen resa mot klimatneutralitet 2030.

Anders Carlsson tillträder tjänsten den 1 april, i samband med att nuvarande hållbarhetschef Pernilla Löfås slutar på Derome.

– Jag är glad över att få Anders som en stark och drivande kraft i Deromes hållbarhetsarbete, säger koncernchef Magnus Andersson. Han är helt rätt person att leda vår omställning till ett klimatneutralt företag och att stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft med hållbara produkter.

Derome har målet att vara klimatneutrala i egen verksamhet 2030 och i hela värdekedjan 2045. Derome har också beslutat att 2030 ska alla småhus som företaget bygger vara klimatneutrala.

– Jag vill vara med där det händer och inom hållbarhet kommer vi att göra en stor resa de närmaste åren, säger Anders Carlsson. Det handlar om att använda mindre material och energi, att byta till nya material, minska spill, återbruka och inte minst om att ställa om till eldrift, förnybart och fossilfritt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078