23948sdkhjf

Skogsindustrierna: Felsatsat på infrastruktur

Regeringen satsar 881 miljarder kronor på transportinfrastrukturen under de kommande tolv åren. Av dessa går 104 miljarder till att bygga höghastighetsbanor, medan underhåll av befintlig väg och järnväg prioriteras ner. Det är inte rätt fokus, menar representanter för skogsindustrin, som vill se fler satsningar på underhåll.

– Förslaget till ny nationell plan är en besvikelse. Regeringen verkar ha prioriterat utifrån politiska hänsyn snarare än samhällsnytta, säger Karolina Boholm, talesperson i transport- och infrastrukturfrågor på Skogsindustrierna. Trafikverket har gjort ett bra jobb men fått för snäva direktiv från regeringen.

Våren 2021 presenterade regeringen en infrastrukturproposition med satsningar på 881 miljarder kronor. Kort därefter fick Trafikverket i uppdrag att ta fram ett förslag på en ny nationell plan för transportinfrastruktur för de kommande tolv åren. Trafikverket måste förhålla sig till de ekonomiska ramar och det uppdrag som det har fått av regeringen.
Trafikverkets förslag har nu redovisats och skickats ut på remiss. Den nya nationella planen väntas fastställas av regeringen under våren 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trästudent får stipendium av STTF
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Nya hus tillverkas i Sizes konkursade fabrik
Derome säkrar fallskydd
Vida höjer priser

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093