23948sdkhjf

Norra Skog ger rekordsumma till medlemmar

Efter fusionen mellan Norrskog och Norra Skogsägarna till Norra Skog som gjordes våren 2020 har nu koncernens rörelseresultat för 2021 landat på 1049 miljoner kronor att jämföra med ett negativt rörelseresultat om -95 miljoner året innan. 

2020 års rörelseresultat präglades enligt företaget av fusionskostnader samt kostnader för industriell omstrukturering. Nu syns resultatet av en framgångsrik fusion och en rekordstor vinstdelning väntar föreningens medlemmar.

– Fusionen mellan Norrskog och Norra Skogsägarna har varit lyckad. Pandemin som slog till bara dagarna efter fusionsbeslutet gjorde det inte lätt för oss, men trots att det mesta jobbet fått göras via videomöten så har organisationen kommit snabbt på fötter, säger vd Pär Lärkeryd.

Det goda resultatet under 2021 kan framför allt kopplas till den prisuppgång som skapades av det marknadsunderskott av sågade trävaror som pandemin orsakade. Detta i kombination med den industriella omstrukturering som föreningen gjorde under fusionsåret har lett till en mycket god lönsamhet.
– På mycket kort tid har föreningens nya varumärken Norra Skog och Norra Timber blivit väl etablerad på marknaden. Fusionen var dessutom vältajmad mot bakgrund av den goda konjunktur vi fick möta under vårt första riktiga verksamhetsår, säger Pär Lärkeryd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trästudent får stipendium av STTF
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Nya hus tillverkas i Sizes konkursade fabrik
Derome säkrar fallskydd
Vida höjer priser

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.331