23948sdkhjf

Nu stänger Ikea varuhus och fabriker i Ryssland och Belarus

Ikea pausar verksamheten i Ryssland och Belarus vilket innebär att möbeljätten stänger varuhus och butiker tillfälligt. Därtill pausar koncernen all export och import till och från Ryssland och Belarus och stänger tillfälligt produktion som Ikea Industry bedriver i Ryssland och pausar leveranser från ryska underleverantörer till anläggningarna.

Dock meddelar Ingka att köpcentrumen Mega fortsatt ska vara öppna för att ”tillgodose människors behov av mat, läkemedel och andra varor”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet att pausa affärerna i Ryssland och Belarus har en direkt påverkan på 15 000 av Ikeas medarbetare. 

”De två koncernerna har ett långsiktigt engagemang och kommer att säkerställa att våra medarbetare behåller såväl inkomst som anställning under den närmaste framtiden. Ikea kommer också att stötta dem och deras familjer på bästa möjliga sätt”, uppger Ikea i ett pressmeddelande.

Ikea och Ikea Foundation donerar mer än 400 miljoner kronor för att hjälpa dem som har tvingats fly på grund av kriget i Ukraina.”Donationen är ett svar på en begäran från UNHCR, FN:s flyktingorgan, om att ge hjälp till mer stöd och skydd till människorna som påverkas av kriget i Ukraina”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174