23948sdkhjf

Linda Eriksson tilldelas årets stora skogspris

Idag den 31 mars tillkännager Föreningen Skogen att Linda Eriksson, Stockholm, tilldelas Greve Carl Bernadottes Skogspris. Hon tilldelas priset för att ha gjort det svenska skogsbruket utomordentliga tjänster. Priset består av en medalj och ett penningbelopp.

Ett framsynt skogsbruk tar form mellan skördare och reservatsskyltar, i samspel mellan brukande och bevarande. Men bakom denna balans ligger kontinuerliga kunskapsflöden och dialoger i hela samhället. Linda Eriksson, skogsdirektör, på branschorganisationen Skogsindustrierna är involverad i de flesta av de processer som rör den svenska politiken kring skogsbruk och råvaruförsörjning från skogen.

– Med djup kunskap, respekt för olika perspektiv och ett sakligt lugn reder Linda ut sambanden mellan ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara vägar framåt för samhället. I det arbetet har hon blivit en respekterad representant för skogsnäringen. Linda lämnar även ett viktigt bidrag i de många samhällsprocesser som leder mot en hållbar skogspolitik, kommenterar Johan Larsson, generalsekreterare för Föreningen Skogen. 

Den sedvanliga prisutdelningen genomföras av föreningens beskyddare HMK Carl XVI Gustaf på Forum för Bioekonomi den 27 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079