23948sdkhjf

Saknad, aldrig glömd - Nordbygg öppnar upp

Fyra års väntan är över - den 26 april öppnar dörrarna till efterlängtade Nordbygg och viktigt nätverkande - det personliga mötet.

Gång på gång fick mässan Nordbygg skjutas upp men nu är den på g. Hela samhällsbyggnadsbranschen ser framemot att träffa branschkollegor igen och ta del av nyheter och innovationer.

I fyra dagar håller mässan öppen, vilket innebär allt från guidade turer för arkitekter, materialföreläsningar, en kvinnlig nätverksträff till inspirerande seminarier, tävlingar, mängder av nya produkter och ett besökscafé helt i byggkeramik. Det kommer bli dagar fyllda med inspiration, nya möten och över 900 utställare att ta del av.

–  Vi ser verkligen fram emot mässan med optimism och engagemang. Vi vet att det finns ett uppdämt behov att besöka mässor eftersom det är en bra mötesplats. Tid är en bristvara och då är det värdefullt att kunna mötas på en arena där det finns möjlighet till nätverkande med många olika aktörer – det kan leda till mycket givande diskussioner, säger Peter Claesson, marknadschef på Scantruck, som är en av Nordbyggs utställare.

På Nordbygg 2022 anordnar mässan sin  första kvinnliga nätverksträff. Jämställdhet är en viktig fråga inom byggbranschen och en självklarhet för Nordbygg. Mässans besökare kan vänta sig programpunkter som syftar till att främja en jämställd byggsektor.

– Nordbygg har under många år försökt samla alla kvinnor inom bygg, installation och fastighet och sedan 2019 har vi tillsammans planerat det här eventet. Att nu, tre år senare, kunna öppna upp Nordbyggs dörrar och välkomna alla kvinnor till den här nätverksträffen känns otroligt roligt, säger Sandra Mobaraki, moderator för Nordbyggs kvinnliga nätverksträff.

Arkitekturen intar Nordbygg

I år får arkitekturen stort utrymme på mässan med ett speciellt program anpassat för arkitekter och arkitektstudenter. Det bjuds bland annat på guidade turer, materialutställningar och en föreläsningsserie av arkitekter vid namn ”Arkitektens ögon på”. Under fyra dagar kommer arkitekter föreläsa om ett projekt i taget med fokus på dess huvudmaterial uppdelat på tegel, betong, stål och trä.

– Nordbyggs utställare besitter en enorm materialkunskap och det finns experter inom i princip alla byggnadsmaterial. Jag tycker det ska bli spännande att följa denna föreläsningsserie där arkitekter får presentera byggnadsprojekt ur en materialvinkel som särskild kvalitet i projekten, säger Tove Dumon Wallsten, projektledare på Sveriges Arkitekter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078