23948sdkhjf

Martinsons levererar trästomme till kvarter i Kålltorp

I Östra Kålltorp byggs flerbostadshuset Träkronan i trä. Martinsons levererar och monterar nu KL-trästommen till byggnaden där F O Peterson har totalentreprenaden.

Valet att bygga i trä har bland annat gjorts för att profilera och passa in i det skogsnära området i Göteborg.

– Ett riktigt bra projekt för oss där vi har varit med i ett tidigt skede och kunnat påverka både utformning och montage, säger Martinsons montagechef Pelle Olsson.

Brf Träkronan består av tre trapphus som sitter ihop med en förskjutning, vilket ska ge en känsla av tre olika hus. Byggnaden är sju och åtta våningar hög och rymmer totalt 59 lägenheter samt en övernattningslägenhet och en gemensamhetslokal. Lägenheterna är fördelade på två till fyra rum och är mellan 55 och 96 kvadratmeter stora. 

Strax efter årsskiftet påbörjades montaget av det första trapphuset av tre och i mitten av mars la man på taket på första etappen.

Hela byggnaden beräknas vara färdigmonterad till sommaren. 

Martinsons levererar 2 100 kubikmeter KL-trä och 150 kubikmeter limträ till Träkronan.

Totalentreprenören F O Peterson arbetar i egen regi, från arkitekter till platsledning, och tar utöver det in leverantörer och underleverantörer i projektet. Martinsons är den entreprenör som har varit med längst. 

– De presenterade en stark helhetslösning i KL-trä och fanns med redan i projekteringsfasen med ansvar för konstruktionen. Nu är första trapphuset färdigmonterat och allt har flutit på bra så här långt, konstaterar F O Petersons projektchef Henric Wahlström.

Området i Östra Kålltorp där huset byggs har skogen alldeles intill och ligger också i närheten av Delsjöns golfbana samt andra friluftsaktiviteter. I området bygger fem byggherrar bostäder i blandad ägandeform.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trähus på 78 meter i Aarhus
AR och VR kanske inte alltid så smart
SCA kvartalsrapport: "Resultatet för år 2022 var högsta någonsin"
Woodsafe växer
Prisökningar präglade 2022
Knärot stoppar Karl Hedin
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14