23948sdkhjf

Holmen investerar i onlinesystem från SPM

Sedan sågverket i Braviken togs i drift 2011 har Holmen genomfört ett antal investeringar för att öka produktionen. Tidigare under 2021 installerades mätsystemet Intellinova Parallel EN tillsammans med 29 stycken DuoTech accelerometrar för övervakning av mekanisk kondition och smörjkondition på såg- och fräsenheter.

Nu har ett onlinesystem från SPM installerats på såglinjen för att säkerställa maximal tillgänglighet. Systemet har konditionsövervakning med larm, och månadsrapporter samlas på ett ställe för sågverkets underhållsavdelning.

Utöver det ingår trimmer och 15 DuoTech accelerometrar i konditionsövervakningstjänsten, som är anslutna till två enheter av onlinesystemet Intellinova Compact med åtta mätkanaler vardera. Genom systemet kan sågverkspersonalen följa mätningarna direkt i analysmjukvaran men också genom webbapplikationer.

– Jag och mina medarbetare är nöjda och känner oss trygga med tjänsterna som SPM levererar. Fram till idag så har vi lyckats att lokalisera ett flertal potentiella lagerhaverier som vi har lyckats med att reparera och byta på ett planerat sätt, haverier som annars hade varit mycket kostsamma i både stilleståndets tid och delar. Jag tror innerligt på idén och konceptet med övervakning, och tjänsten som SPM erbjuder med rapporter som är pedagogiska för gemene man att förstå, säger Jörgen Seropian, produktionschef Rå del i en kommentar.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094