23948sdkhjf

Rekordförsäljning av härdade trägolv

Den nya golvkategorin, härdade trägolv, blev en succé på marknaden när Bjelin lanserade den för bara några år sedan.

Nu slår golven nytt försäljningsrekord redan under årets första kvartal. Efterfrågan på  trägolven fortsätter att öka och vinner därmed allt större marknadsandelar.

Bakom ligger en innovation och en patenterad teknologi som utvecklats av systerföretaget Välinge Innovation, som ska göra det möjligt att tillverka mer golv av mindre ekråvara samtidigt som härdningsprocessen utlovas göra golven extra tåliga och hållbara. Det är egenskaper som uppskattas av Bjelins kunder.

Bjelins härdade trägolv beräknas motsvara så mycket som en tredjedel av den totala försäljningen av trägolv i plankformat i Sverige 2022, men om efterfrågan fortsätter att öka i samma takt så kan den marknadsandelen snart öka med upp mot 40 procent.

Bjelin säljer också de härdade trägolven i övriga nordiska länder samt Kroatien. Dessutom säljs koncernens härdade trägolv även i USA, Asien, Frankrike och Storbritannien men då under varumärkesnamnet Välinge Flooring.

För att möta den stora efterfrågan fortsätter Bjelins ägarbolag, Pervanovo Invest, att satsa på att öka kapaciteten i de nuvarande produktionsanläggningar i Sverige och Kroatien.

Koncernen ökar också investeringstakten för att snabba på byggnationen av vad som kommer att bli världens största trägolvsfabrik när den står klar 2025.

Den nya fabriken byggs i Ogulin i Kroatien nära den världsberömda Spacva-skogen där råvaran till ekgolven hämtas. Delar av fabriken kan komma att tas i bruk tidigare och produktionen kan komma i gång redan under 2024.

    Kommentera en artikel
    Utvalda artiklar

    Nyhetsbrev

    Sänd till en kollega

    0.094