23948sdkhjf

Storsatsande möbelhandlare i rekonstruktion

Så sent som i december meddelade onlinebaserade Moodings stora expansionsplaner. Nu är företaget under rekonstruktion.

Det framgår av det danska Centrala Företagsregistret.

Företaget, som har sålt designmöbler online sedan grundandet 2013, har tidigare rapporterat en snabb tillväxt.

Under 2020 kunde direktören och medgrundaren Alexander Thygesen berätta för Finans om en omsättning som fördubblats varje år sedan grundandet, men trots det har det under Moodings livstid bara varit ett enstaka år med plus på slutresultatet. I det senast publicerade årsbokslutet, som omfattar verksamhetsåret 2020, var förlusten 2,6 miljoner danska kronor, det vill säga ommkring 3,6 miljoner svenska kronor, och totalt sett har företagets första levnadsår resulterat i ett underskott på drygt 8 miljoner danska kronor.

Stora planer

I december berättade Moodings marknadsdirektör Daniel Selde om de förestående expansionsplanerna.

– Vi vill vara synonyma med nordisk design, konstaterade han då, och vägen måste banas av nio nya marknadsentréer på en gång.

Därför hade bland annat Moodings anställt inte mindre än 13 nya marknadsförare för att hjälpa till att förverkliga planerna och så sent som förra månaden meddelade företaget att det blåst mycket bra vind i de tyska seglen.

– I genomsnitt har vi ökat vår tyska försäljning med 40 procent i månaden förra året. Som det ser ut nu fortsätter den trenden trots världsläget, sa Daniel Selde i ett pressmeddelande i mars.

Mindre än en månad senare var dock ekonomin i företaget i så dåligt skick att det den 8 april inleddes ett rekonstruktionsförfarande.

I årsredovisningen för 2020 står Moodings för en total skuld på 17,5 miljoner danska kronor, omkring 23 miljoner svenska kronor, medan det egna kapitalet var 5,2 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109