23948sdkhjf

Han blir ny ordförande för Skogsindustrierna

Skogsindustrierna har tillsatt en ny ordförande, och det blir SCA:s vd och koncernchef Ulf Larsson, som kommer axla rollen efter Henrik Sjölund från Holmen.

I den nya rollen kommer han att företräda skogsnäringen, och säger i ett pressmeddelande, att han framhåller vikten av att öka förståelsen och förbättra villkoren för det svenska skogsbruket.

Skogsindustrin kommer att spela en avgörande roll i det formativa skede Sverige, EU och världen befinner sig i. Skogsnäringens roll i omställningen behöver uppvärderas i takt med att den globala viljan att fasa ut fossila produkter, material och bränslen tilltar, säger Ulf Larsson, i en kommentar.

Ulf Larsson valdes under föreningens årsstämma under onsdagen, och rollen som ordförande kommer han att inneha i två år.

Efter Rysslands invasion av Ukraina är omvärldsläget mycket oförutsägbart och skapar osäkerhet i globala värdekedjor, vilket naturligtvis också påverkar skogsnäringen. Eftersom skogsindustrins strategiskt viktiga råvara är basen för allt från klimatsmart byggande till hygienprodukter och förpackningar för läkemedel, livsmedel och biobränslen till transporter så behöver egenförsörjning och oberoende av skogsråvara prioriteras högre inom EU, säger Ulf Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14