23948sdkhjf

Rättegång: Flera års fängelse hotar i rot-härva som gav 11 skattemiljoner

Åklagarsidan har hållit slutplädering. Näringslivsprofilen som samarbetade med byggbolaget fick veta att han riskerar fängelsestraff i flera år.

Läs också: Stor ROT-härva upp i rätten

Åtalspunkten fyra i åtalet rör grovt bedrägeri, där bygg-vd:n och näringslivsprofilen står åtalade.

När lokaltidningen TTELA pratade med Bygg-vd:ns advokat Ulrik Smedberg, efter två dagar med vittnesförhör med rotkunder, var han säker på att domstolen kommer att ogilla i vart fall delar av åtalet.

– Byggföretaget har hela tiden hävdat att jobb är utförda och nu har man fått det bekräftat. Min uppfattning är att utifrån de vittnesmål vi hört så här långt kommer de åtalspunkter som de tar sikte på att ogillas, sade han.

Själva penningflödet mellan bygg:vd:n och göteborgaren har gått till så att bygg-vd:n beställt en osann faktura. Fakturan för ett påhittat konsultuppdrag har skickats från göteborgarens konsultbolag till byggföretaget som sedan betalat till konsultbolaget. Därefter har göteborgaren fört över pengarna till sitt personliga bankkonto.

Åtta hantverkare, som alla utom en är eller har varit anställda i byggföretaget, har vittnat i rätten och berättat, ibland efter ledtrådar om adress och bostadstyp, om renoveringar och ombyggnationer som de gjort hos både rot- och projektkunder.

Men kvitton saknas för rot-uppdragen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062