23948sdkhjf

Lindbäcks Byggs vd lämnar

Magnus Edin har varit vd för Lindbäcks Bygg sedan 2020. Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att han lämnar sin roll. Bakgrunden uppges vara olik syn på framtiden.

Jag känner att jag inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja mitt uppdrag som vd. Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag, säger Magnus Edin, i en kommentar.

Magnus Edin rekryterades 2019 till Lindbäcks Bygg, efter att tidigare ha varit vd på SunPine.

Vi vill tacka Magnus för hans insats att förbättra bolagets ekonomiska situation, säger Stefan Lindbäck, delägare och vd för Lindbäcks Group och fortsätter:

– Magnus rekryterades för att vända runt Lindbäcks Byggs ekonomiska situation som var pressad av dåliga rörelseresultat. Vi hade röda siffror och en utveckling som akut behövde vändas. Magnus har genomfört en genomgripande genomlysning av verksamheten och genomfört en lång rad åtgärder som gör att utvecklingen nu går åt rätt håll, säger Stefan Lindbäck.

Samtidigt kliver styrelseordföranden Mikael Brandt, in som tillförordnad vd. Under tiden blir delägaren och styrelseledamoten Erik Lindbäck ny styrelseordförande i Lindbäcks Bygg.

– Det här skiftet av vd betyder inte att arbetet med att stärka lönsamheten är över. Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss att hantera, mycket till följd av externa faktorer som effekterna av pandemin och inte minst pågående krig i Ukraina. Faktorer som påverkar leveranser och priser på material och inte minst skapar osäkerhet kring investeringar i bland annat bostadshus. Detta gör att vi själva måste vässa oss ytterligare för att vara det naturliga valet för våra kunder. Vi har kommit långt och vi vet att vi bygger attraktiva hus som människor vill bo i. Nu handlar det om att påvisa värdet av detta samtidigt som vi tillsammans i organisationen blir så effektiva som möjligt, säger Mikael Brandt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141