23948sdkhjf

Finland och Sverige gör gemensam sak om industrin

Finlands och Sveriges näringsministrar har uttryckt en gemensam politisk vilja att intensifiera samarbetet i industripolitiska frågor där ländernas intressen och kunnande möts.

Det finns mycket att vinna på att arbeta tillsammans eftersom Finland och Sverige har liknande, ambitiösa målsättningar för den gröna omställningen och en liknande näringslivsstruktur.

Syftet med samarbetet är bl.a. att befrämja investeringar i den industriella gröna omställningen, hantera gemensamma utmaningar och utnyttja potentialen i de norra regionernas industrikoncentrationer. Ett av målen är även att fördjupa samarbetet på EU-nivå för att få större genomslag för den nordiska synen på konkurrenskraftsfrågorna.

– Sverige och Finland har en lång gemensam historia med ett stort fokus på industri samt en gemensam syn på de industripolitiska frågorna inom EU. Det ger oss en god grund för att fördjupa vårt samarbete för att ge ytterligare fart i den gröna omställningen samt stärka våra länders konkurrenskraft och skapa fler jobb, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.    

Inom många sektorer och mellan regionerna existerar det redan välfungerande samarbeten, t.ex. inom råvaru- och batterisektorerna. Genom att utnyttja det kunnande som redan finns kan vi bygga vidare på och stärka vårt samarbete inom industripolitiken.

– Båda länderna har en liknande situation i fråga om energiomställningen. Våra utmaningar och möjligheter är gemensamma. Vi har lyssnat noggrant på näringslivets förslag. Vi litar på företagens aktivitet för att stärka samarbetet, säger Finlands näringsminister Mika Lintilä.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14