23948sdkhjf

76 procent betalar lösensumma

Veeams rapport Ransomware Trends Report 2022 visar på intressanta siffror.

I rapporten framkommer det bland annat att cyberkriminella lyckas kryptera i genomsnitt 47 procent av produktionsdatan. Av dessa kan de drabbade i snitt bara återställa 69 procent.

– Kidnappningsprogram gör det lättare att stjäla data vilket kräver ett ökat samarbete från organisationer i alla branscher för att maximera förmågan att åtgärda och återhämta sig utan att betala lösensumman, säger Danny Allan, CTO på Veeam.

Han tillägger:

– Att betala cyberkriminella för att återställa data är ingen dataskyddsstrategi. Det finns ingen garanti för att data kan återställas, riskerna med skadat rykte och förlust av kundernas förtroende är höga, och det värsta av allt, detta skapar en självuppfyllande profetia som belönar kriminell verksamhet.

Ytterligare resultat från rapporten

76 procent av de drabbade betalade lösensumman för att avsluta en attack och återställa data.

52 procent betalade lösensumma och kunde återställa datan.

24 procent betalade lösensumman men kunde inte återställa datan.


– Ett av kännetecknen för en stark modern dataskyddsstrategi är ett engagemang för en tydlig policy där verksamheten aldrig kommer att betala lösensumman, utan i stället göra allt som står i dess makt för att förhindra, åtgärda och återhämta sig från attacker, fortsätter Allan. Trots det omfattande och oundvikliga hotet från ransomware är bilden av företag som hjälplösa inför detta hot inte korrekt. Utbilda anställda och se till att de tillämpar oklanderlig digital hygien, utför regelbundna rigorösa tester av dina dataskyddslösningar och protokoll och skapa detaljerade affärskontinuitetsplaner som förbereder nyckelpersoner för värsta möjliga scenarier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063