23948sdkhjf

Ferry Svan och Emil Hansson utmanar världseliten

De svenska timbersport-stjärnorna Ferry Svan och Emil Hansson representerar Sverige i det internationella mästerskapet World Trophy, där Ferry Svan tog hem en femteplats följt av Emil Hansson på en sjundeplats. De båda svenskarna bjöd på imponerande insatser som återigen stärkte deras position bland världseliten, och som kantades av både personbästa och ett europeiskt rekord.

På Rathausplatz i Wien samlades under lördagen sexton av världens främsta inom timbersports för att utse en världsmästare i mästerskapet World Trophy. Tävlingsformatet, där atleterna ska ta sig igenom fyra grenar i ett svep, är utmanande och kräver lika mycket uthållighet och styrka, som teknik och precision. Atleterna tävlar i ett knockoutsystem där vinnaren går vidare och de två sista gör upp i finalen. Tävlingen var startskottet för den internationella Pro-klassen, där både Emil Hansson och Ferry Svan stod för hård konkurrens.

Ferry Svan, en av favoriterna till pallplats och som vann fjolårets europeiska kvaltävling, tog sig vidare till kvartsfinal mot nuvarande världsmästaren Jason Lentz, USA. Med en tid på 1:00.92 minuter var han hack i häl på Jason Lentz, som till slut stod som segrare i heatet och slog ut Ferry från tävlingen – men han fick med sig ett europeiskt rekord från tävlingsscenen.

– Jag är helt klart nöjd med det europeiska rekordet och med insatsen överlag, säger Ferry Svan. Jag hade lite strul i början och kom inte riktigt in i rätt flow, men sen ordnade jag upp det och fick bra tider. Motståndet var tufft, det är det alltid och det ska det vara på en sån här stor tävling. Jag ser på tiderna att jag är med dem allra högst upp i toppen. Det är kul och det tar jag verkligen med mig hem, säger Ferry Svan.

Nästa stora tävling blir VM på hemmaplan och i augusti är det nordiska mästerskapet som funkar som ett kval dit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Bergs hade blandat 2022
TMF: ”Inga nya positiva trender inför 2023”
Slösa och Spara
Trio vinner Årets Bygge 2023
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141