23948sdkhjf

Bolist-medlem prisas som årets normbrytare

Nordeman’s Jern är grundad 1856 och en av Örnsköldsviks äldsta butiker. Butiken som drivits av Roger Öberg sedan 2005, vann i år priset som årets normbrytare.

Som en av ortens äldsta butiker har Nordeman’s Jern genom åren utmärkt sig genom sitt breda utbud av både industri och hemma byggvaror. För att hylla företagare som bidragit till positiv utveckling för näringslivet under det gångna året, så delar Örnsköldsviks kommun sedan 14 år tillbaka ut priset årets företagare. Priset delas upp i 5 kategorier, varav ett är ”Årets normbrytare”. Priset för årets normbrytare tilldelas ett företag som har modet att bryta rådande tankemönster och normer.

Vi är stolta över att vår medlem Nordeman’s Jern har tagit emot utmärkelsen som årets normbrytare. Vår organisation består av medlemmar som står för goda värderingar, och Nordeman’s Jern har verkligen exemplifierat detta, säger Bolist Kedjechef Magnus Hemmingberg.

Med juryns motivering ”Nordeman’s Jern pratar inte bara, utan går till handling och blir på så vis en förebild för andra genom att tydligt ta ställning för att förändra och bryta normer genom sitt arbete med kvinnojouren.  mottog butiken priset som årets normbrytare den 14 maj 2022. Butiksägare Roger Öberg blev introducerad till Kvinnojourens arbete genom sina döttrar och sambo.

Jag var chockad att höra om hur mycket våld som förekommer ute på krogen och i samhället och ville bidra till att förebygga det, säger Roger Öberg.

Sedan ett år tillbaka har han nu genom sin butik stöttat Kvinnojourens arbete genom både donationer samt regelbundna föreläsningar om kvinnovåldsförebyggande till de anställda.

–  Det finns mycket goa gubbar och det är vi som måste ta ansvar att utbilda unga pojkar om att våld inte är acceptabelt. Det är norm-utbildning som skolan inte ger och vi själva måste ta ansvar för. Speciellt som män är i en mansdominerad bransch är det här ansvaret viktigt. Därför bjöd jag in kvinnojouren att föreläsa för våra medarbetare om sin verksamhet.

Nordeman’s initiativ har fått ringar på vatten, då fler företag på orten bjudit in kvinnojouren att föreläsa för sina medarbetare, berättar Roger Öberg.

–  Kvinnojouren har gjort ett fantastiskt arbete här på orten så äran är ju inte bara vår. Men det är viktigt med ambassadörer och speciellt män. Jag har också märkt hur Kvinnojourens föreläsningar har öppnat diskussioner och förståelse för hur vi tillsammans kan bidra till att motverka våld. Det är en utveckling som känns bra att bidra till.

Nordeman’s Jern, medlemmar i Bolist sedan år 1999, är en omtyckt och välbesökt butik i Örnsköldsvik. Bolist består 170 byggvaruhus på mindre orter runt om i Sverige. Dessa byggvaruhus drivs av engagerade entreprenörer som Roger, har stor kunskap om den lokala marknaden och kunden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078