23948sdkhjf

Kesko förvärvar bygghandel i norr

Kesko Sverige tecknar avtal om att förvärva bygghandeln Föllinge Såg, som är baserad i Föllinge, Krokoms kommun i Jämtland. 

Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige. Föllinge såg kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Kesko Sveriges rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg, förklarar bygghandelskedjan i ett pressmeddelande.

Kesko Sverige har en stark position på byggmarknaden med 46 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare.

Föllinge såg blir en del av K-Bygg som idag har en stark position i Jämtland med butiker i bland annat Östersund och Strömsund.

– Förvärvet av Föllinge såg ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige och kommer att stärka vår marknadsposition i Jämtland. De blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt är vi idag starka i Jämtland och för att stärka oss ytterligare behöver vi växa och utöka antalet anläggningar. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Föllinge såg välkomna in i Kesko Sverige och tillsammans bygga någonting bättre!, säger Endre Espeseth, vd, Kesko Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125