23948sdkhjf

Kesko förvärvar bygghandel i norr

Kesko Sverige tecknar avtal om att förvärva bygghandeln Föllinge Såg, som är baserad i Föllinge, Krokoms kommun i Jämtland. 

Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige. Föllinge såg kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Kesko Sveriges rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg, förklarar bygghandelskedjan i ett pressmeddelande.

Kesko Sverige har en stark position på byggmarknaden med 46 butiker inom K-Bygg som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare.

Föllinge såg blir en del av K-Bygg som idag har en stark position i Jämtland med butiker i bland annat Östersund och Strömsund.

– Förvärvet av Föllinge såg ligger i linje med vår tillväxtstrategi i Sverige och kommer att stärka vår marknadsposition i Jämtland. De blir en naturlig del av K-Byggs varumärke med fokus på den professionella kunden. Geografiskt är vi idag starka i Jämtland och för att stärka oss ytterligare behöver vi växa och utöka antalet anläggningar. Jag ser fram emot att få hälsa medarbetarna på Föllinge såg välkomna in i Kesko Sverige och tillsammans bygga någonting bättre!, säger Endre Espeseth, vd, Kesko Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094