23948sdkhjf

Förslaget: Retroaktivt sänkt skatt på diesel

Den senaste tidens ökade drivmedelspriser och kostnadsökningar har gjort att regeringen nu föreslår ytterligare åtgärden för att stötta skogs- jord- och vattenbruk. Det framgår ur ett pressmeddelande.

I förslaget vill regeringen sänka skatten retroaktivt för diesel inom de olika näringarna genom att den tillfälligt utökade nedsättningen av koldioxid- och energiskatt, som föreslogs i vårändringsbudgeten, retroaktivt ska gälla från den 1 januari i år.

Situationen i Sverige och i omvärlden innebär en ekonomisk påfrestning för de företag som bedriver jord-, skogs- och vattenbruk i Sverige.” skriver regeringen i pressmeddelandet.

Förslaget, och de tidigare åtgärden som regeringen aviserat om i sin vårbudget, innebär det att företag som berörs kommer att få en förstärkt återbetalning av skatten på sin dieselanvändning under perioden 1 januari 2022 – 30 juni 2023.

Förslagen medför ändringar i lagen om skatt på energi som föreslås träda i kraft den 1 juli. Äldre bestämmelser fortsätter dock att gälla för förbrukning som skett före den 1 januari 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093