23948sdkhjf

Förslaget: Retroaktivt sänkt skatt på diesel

Den senaste tidens ökade drivmedelspriser och kostnadsökningar har gjort att regeringen nu föreslår ytterligare åtgärden för att stötta skogs- jord- och vattenbruk. Det framgår ur ett pressmeddelande.

I förslaget vill regeringen sänka skatten retroaktivt för diesel inom de olika näringarna genom att den tillfälligt utökade nedsättningen av koldioxid- och energiskatt, som föreslogs i vårändringsbudgeten, retroaktivt ska gälla från den 1 januari i år.

Situationen i Sverige och i omvärlden innebär en ekonomisk påfrestning för de företag som bedriver jord-, skogs- och vattenbruk i Sverige.” skriver regeringen i pressmeddelandet.

Förslaget, och de tidigare åtgärden som regeringen aviserat om i sin vårbudget, innebär det att företag som berörs kommer att få en förstärkt återbetalning av skatten på sin dieselanvändning under perioden 1 januari 2022 – 30 juni 2023.

Förslagen medför ändringar i lagen om skatt på energi som föreslås träda i kraft den 1 juli. Äldre bestämmelser fortsätter dock att gälla för förbrukning som skett före den 1 januari 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079