23948sdkhjf

VMK in i Biometria

Den 2 juni fattade Biometrias årsstämma det slutliga beslutet att VMK (Virkesmätningskontroll) fusioneras med Biometria.

Per den 3 juni övergår därmed det uppdrag VMK haft gällande hantering av begärd kontroll, ommätning i bild, typgodkännande av mätutrustning och auktorisation av virkesmätande företag i Baltikum.

− Att VMK nu fusionerats in i Biometria ger oss det direkta ansvaret för styrning och uppföljning av mätningskvalitet vilket jag ser kan leda till en större transparens gentemot branschen och styrelsen och snabbare åtgärder om något avviker, säger Ingela Ekebro, vd för Biometria. Vi har också påbörjat arbetet med att certifiera Virkesmätningen enligt ISO9001:2015 vilket kommer att ge oss förutsättningarna för ett mer strukturerat arbete med ständiga förbättringar och en gedigen uppföljning av kvalitetsarbetet.

Fusionen innebär att:

  • Begärda kontroller och begärda ommätningar i bild, som tidigare anmäldes på VMK:s hemsida, nu anmäls på Biometrias hemsida. Biometria handhar det praktiska arbetet enligt samma rutiner som tidigare.

  • Typgodkännande av mätutrustning som tidigare utfärdades av VMK utfärdas nu av Biometria baserade på en godkänd granskning av Skogforsk.

  • Auktorisation av mätande företag i Baltikum beslutas av Rådet för Mätning och Redovisning, RMR, baserat på ett underlag framtaget av Biometria.

Biometria äger i och med fusionen IT-systemet VIOL 3. VIOL 3:s tillverkningsplan löper planenligt och tillverkningen ska vara färdig i slutet av året. Därefter tar en 18 månader lång förberedelsefas vid innan planerad driftstart i mitten av 2024.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094