23948sdkhjf

Brand i Vida:s sågverk i Urshult

Det brann i ett sågverk i Urshult i Tingsryds kommun under tisdagskvällen. Minst femton enheter från räddningstjänsten fanns på plats för att släcka elden. Det rapporterade flera medier om, bland annat Smålandsposten.

Larmet kom runt halv fem på tisdagseftermiddagen. Det finns inga uppgifter om hur branden startade men det brann på sidan av taket på byggnaden.

Det har gått bra och vi har lyckats släcka branden. Vi kommer ha kvar två enheter under natten för efterbevakning, säger räddningschefen Pär Stensson vid 21-tiden.

Enligt honom brann det i takkonstruktionen på byggnaden som är ungefär 25 gånger 25 meter. Intilliggande byggnad var ännu större, 100 gånger 100 meter. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden.

Det håller man med om vid sågverket. Efter ett intensivt arbete från räddningstjänsten var branden släckt tidigt på tisdagskvällen och det blev enligt uppgift inga skador på maskiner eller virke. Endast vägg och tak på en byggnad har tagit skada, totalt en yta om cirka 25 kvadratmeter.
Det känns väldigt bra säger Göran Fransson, vd vid Vida Urshult, till Smålandsposten. Det var fantastiskt att se räddningstjänsten, hur de arbetar och vilka resurser som finns när det väl händer något,
Branden startade efter att det blivit stopp i flishuggen. När det skulle rensas och luckan öppnades var det något som låg och glödde som slog i lågor när det kom in syre. Det startade branden i den byggnad där flishuggen finns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094