23948sdkhjf

Certifierat träbygge bygger Wästbyggs hållbarhetkompetens

Bostadsområdet Brunnshög i Lund växer fram runt de nya forskningsanläggningarna i massivt trä certifierade av Miljöbyggnad Guld

Wästbygg har använt den markanvisning de vunnit i området för att utveckla sina kunskaper om att bygga i massivt trä, genom att uppföra de nya vetenskapsbyggnaderna MAX IV och European Spallation Source (ESS).

 – Wästbygg har valt att ligga långt fram i miljö och hållbarhetstänket. Det här var ett självklart led i det och ett jättefint referensprojekt både för oss och regionen. Många ligger i startgroparna och ska börja bygga trähus och vi har haft väldigt många, både offentliga och privata fastighetsägare som varit på besök och velat se projektet, det har gjort att vi fått mer kunskap om vad vi kan göra och vad det innebär att bygga i trä, säger Pär Lindahl, regionchef på Wästbygg.

Erfarenheten av att bygga i trähus är begränsad i Skåne och Wästbygg har tagit hjälp av Södra Building Systems som också vill bygga mer i trä. Fristad bygg hjälpte dem att ta fram bygghandlingar till Södra. 

–Branschen har ju en gedigen och lång kompetens att bygga i stål och betong. När man går in i ett sånt här projekt blir det innovation, säger Pär Lindahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141