23948sdkhjf

Boklok och Skanska uppför 600 hem i Ale

BoKlok och Skanska planerar för drygt 600 nya hem och kommersiella fastigheter i Starrkärrs-Torp, i Älvängen i Ale kommun. 

I södra delen av Älvängen i Ale kommun, har fastigheterna Starrkärrs-Torp 3:17 och 3:21, förvärvats av Skanska och BoKlok från Björk Invest i Göteborg AB. Tillträde till fastigheterna sker så snart en detaljplan har vunnit laga kraft.

Älvängen ligger omgivet av skog och ängsmark och cirka tre mil från Göteborg och fyra mil från Trollhättan. Under de senaste åren har området sett stor utveckling för att svara på en stark befolkningstakt i kommunen. I närheten av de två fastigheterna finns färdigställda nybyggnationsområden med service såsom skola, nyetablerade matbutiker och vårdcentral samt goda pendlingsmöjligheter.

Den gemensamma visionen från Skanska och BoKlok för den cirka 260 000 kvadratmeter stora markytan, är att skapa ett bostadsområde med plats för drygt 600 nya hållbara hem där den omgivande naturen får inspirera till ytterligare gröna ytor för aktiviteter och gemenskap i området.

BoKlok kommer att bygga flerfamiljshus i trä i bostadsrättsform, med plats för minst 200 hem i hållbara, trygga kvarter. Skanska planerar för att bygga småhus samt till viss del kommersiella fastigheter.

BoKlok är sedan tidigare en känd aktör i området då BoKlok för några år sedan byggde såväl hållbara radhus som flerfamiljshus i det närliggande området Kronogården i Älvängen. Martin Johansson, Affärschef i marknadsområde Väst, på BoKlok säger:

-- Intresset för våra BoKlok hem var stort i Kronogården och därför är vi väldigt glada att vi nu tillsammans med Skanska, kan vara med om att återigen utveckla även denna del av kommunen. 

Detaljplan för Starrkärrs-Torp beräknas påbörjas under senare halvåret av 2023. Eventuell planerad säljstart beräknas ske några år därefter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078