23948sdkhjf

Woodsafe är nominerad som årets WPA finalist

Woodsafe har nominerats som WPA Finalist of the year i kategorin Wood Protection Project of the Year till Wood Protection Association 2020 Awards.

Vid Grönlands västra kust ligger den massiva glaciären Sermeq Kujalleq.

Woodsafe bidrag i projektet är brandimpregnerade träpaneler "som skapar en fantastisk känsla för besökare och ger projektet som sådant en unik känsla och säkerhet mot brand".

Prisutdelningen, som nu är inne på sitt sjätte år, har blivit ett populärt årligt evenemang som visar träskyddsteknik som en relevant och viktig del av träindustrin.

I mer än 250 år har glaciologer studerat den antika glaciären och dess dagliga produktion av enorma mängder is, och det är fortfarande en idealisk plats för vetenskaplig observation av klimatförändringar.

Dorte Mandrup har designat det nya Isfjordscentret i Ilulissat för att smälta in i det imponerande landskapet samtidigt som det erbjuder lokala invånare, turister och klimatforskare den ultimata utsiktspunkten för att absorbera den historiska atmosfären i Isfjorden. Icefjord Centre kommer att berätta en historia om is, om mänsklig historia och evolution på både lokal och global skala.

Vinnaren kommer att utses under ett virtuellt evenemang den 15 Oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062