23948sdkhjf

Kavelbrosågen går med i bygghandelskedja

Efter över 20 år som fristående familjeföretag blir Kalmarbaserade Kavelbrosågen blir en del av bygghandelskedjan Bolist.

Den främsta anledningen till beslutet är att få hjälp med att komma åt material och exempelvis prisförhandlingar, konstaterar Mikael Kuskmålen, vd för Kavelbrosågen.
– Bolist är en bra konstellation att vara med i, säger han.

Beslutet att gå med i Bolist har vuxit fram över tid, men i och med det senaste årets osäkra situation på marknaden såg Mikael Kuskmålen ingen anledning att vänta längre.

– Under det sista året har det varit stökigt med material och det har varit allmänt knöligt på marknaden. Idéen om att gå med i Bolist fick jag av Byggvaruhuset i Mönsterås som tipsade oss.

Fröet till det som kom att bli Kavelbrosågen såddes redan när Mikael Kuskmålen gick en Trä-teknisk utbildning på gymnasiet i mitten 90-talet. 1998 grundade han det som idag är sågen, med bas i Vassmolösa, Kalmar län. I början sålde han enbart virke men därefter har företaget successivt breddat sig till att sälja alltifrån grund till nock.

För Kavelbrosågen som blev medlem i Bolist 1 augusti var 2021 ett rekordår, trots den turbulenta marknadssituationen.

– Förra året peakade vi med 28 miljoner kronor i omsättning, vilket är exceptionellt. Vanligtvis ligger omsättningen på 18 till 20 miljoner kronor.

– Det ger ett mervärde att vara fler under samma paraply. Utöver det tänker jag att det är bra att ha ett nätverk i överhuvudtaget. Bolist är ju också ett starkt varumärke vilket ger en igenkänningsfaktor, påpekar han.

För Bolist innebär tillskottet av Kavelbrosågen att bygghandelskedjan uppgår till 175 antal anslutna byggvaruhandlare.

– Vi vill dra nytta av de synergier vi kan hitta tillsammans inom exempelvis inköp, sortiment, marknadsföring, IT och digitalisering men samtidigt lyfta fram och förstärka det lokala och unika med varje enskild entreprenör, säger Magnus Hemmingberg, kedjechef för Bolist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078