23948sdkhjf

Bergs växer inom fönster och dörrar genom köp i Polen

Bergs Timber AB (publ) har nyligen förvärvat det polska företaget Pinus. Bolaget tillverkar kundspecifika fönster och dörrar i premiumsegmentet och omsatte under 2021 cirka 80 miljoner kronor. Genom affären skapas förutsättningar för fortsatt expansion inom Bergs produktområde Joinery.

Bergs förvärvar hundra procent av aktierna i Pinus och säljare är grundarna av företaget. Tidigare ägare kommer att kvarstå i företaget under en övergångsperiod.

Bergs tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativa fönster och dörrar genom dotterbolagen Performance Timber Products Group (”PTPG”) i Storbritannien och Byko-Lat i Lettland. Förvärvet av Pinus innebär att ytterligare produktionskapacitet tillförs koncernen. I kombination med den nyligen genomförda utbyggnaden av koncernens fabrik i Lettland, säkerställs leveranserna för den planerade expansionen i Storbritannien och övriga Europa. Vidare skapas även möjligheter till framtida produktionssynergier mellan koncernens olika enheter. Efter förvärvet uppgår Bergs årliga försäljning av fönster och dörrar till cirka 600 miljoner kronor.

Pinus grundades 1991 och är en välrenommerad producent av högkvalitativa fönster och dörrar. Företaget är beläget i Brzeg utanför Wroclaw i sydvästra Polen och drivs sedan starten av de ursprungliga grundarna. Bolaget har en modern och ändamålsenlig maskinpark och sysselsätter ca 100 personer. Pinus har i mer än 20 år varit leverantör till Bergs dotterbolag PTPG i Storbritannien. Merparten av försäljningen sker idag till PTPG men Pinus har även försäljning till kunder i bland annat Polen och Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095