23948sdkhjf

Ny vd på Renholmen

Renholmen har rekryterat en ny vd. Han heter Daniel Holmgren, har lång erfarenhet av sågverksindustrin och kommer närmast från en roll som platschef för Rolfs Såg i Kalix.

Renholmen fyller 70 år nu 2022 och kan se tillbaka på några framgångsrika år. Företaget har sedan 2018 gått från 38 till 57 anställda och ökat omsättningen mer än tre gånger till över 300 miljoner samtidigt som man ökat lönsamheten.

– Renholmen har haft en jätteintressant utveckling de senaste åren och som uppvuxen i Skellefteå har jag haft koll på dem länge, säger Daniel Holmgren. Det är ett anrikt och välrenommerat bolag som står för kvalitet i alla led. Jag har också varit kund hos dem och vet att det är en mycket professionell leverantör. Det blir spännande att få leda ett företag som jag redan har en relation till.

Daniel Holmgren jobbade i 17 år med olika roller på SCA i Piteå innan han blev platschef på Rolfs såg i Kalix.

– Han kan sågverksbranschen utan och innan, har erfarenhet av affärsmannaskap och är en engagerad och ödmjuk person som kommer att passa utmärkt i rollen som vd hos oss, säger Per Jonsson.

Daniel Holmgren konstaterar att det i sågverksbranschen fortfarande är mycket manuell hantering och att det därför finns stort utrymme för Renholmen att bidra till en högre automationsgrad.

Daniel Holmgren tillträder som vd den 15 augusti och efterträder Per Jonsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11