23948sdkhjf

Inget Byggmax i Sjöbo - överklagande avslås

Kommunens nej till Byggmax etablering vid Ommarondellen överklagades. Men länsstyrelsen ser inget skäl att ändra kommunens beslut.

Det var i våras som samhällsbyggnadsnämnden avslog begäran om att få bygga en butik vid Ommadal, rapporterar Ystad Allehanda.

Beslutet överklagades och Hasslanda fastigheter AB, som skött den formella hanteringen av bygglovet inför Byggmax etablering, begärde anstånd med att komma in med sina skäl.

Men några argument lämnades aldrig in. Länsstyrelsen anser nu att det inte finns några orsaker att ändra det avslag som nämnden gav.

Kommunen hade förvisso först hänvisat bolaget till den aktuella tomten, men sent i processen informerades företaget om att reglerna inte tillät handel med skrymmande varor där. Redan där anser länsstyrelsen att kommunen haft fog för sitt nej till etableringen.

Inte heller kunde bolaget presentera en godtagbar lösning för hantering av dagvatten och de ville också ha utfart på en plats som inte var lämplig.

Hasslanda hade även överklagat bygglovsavgiften på 41 000 kronor. Länsstyrelsen konstaterar att det från början var svårt att utröna hur beloppet räknats fram men efter att kommunen kommit in med komplettering anses det inte finnas några frågetecken kring debiteringen.

Överklagandet avslås därmed i sin helhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094