23948sdkhjf

Sverige tar över europeisk standardisering av träskydd

Sverige tar över den CEN-kommitté som tar fram och förvaltar standarder om beständighet för trä och träbaserade produkter.

Nu pågår arbetet med att tillsätta en svensk ordförande. SIS, den svenska standardiseringsorganisationen, har föreslagit Mats Westin.

- Jag ser fram emot rollen som ordförande för denna mycket aktiva standardiseringskommitté som i snart 60 år drivits från Frankrike, säger Mats Westin, som är senior forskare på forskningsinstitutet Rise.

Han beskriver hur området har expanderat kraftigt under de senaste decennierna, inte minst på grund av en växande oro för den eventuella miljöpåverkan som olika kemikalier kan ha.

För svenska SIS var det inget svårt beslut att ta över kommittén när frågan nyligen uppstod. Sverige är redan ett av de länder som driver flest CEN-kommittéer, men det finns såklart inget egenvärde i att ha så många kommittéer som möjligt.

- Inom träskydd har Sverige en stor industri, ett stort intresse och mycket kompetens. Vi tror att vi verkligen kan tillföra något bra här, säger Nina Schröder, chef för sektionen samhällsbyggnad på SIS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trä – en grund för hantverk
Hyggligt år för Bergs
Stålman ny chef på Setra Heby
White vinner tävling om Valsta-byggnad
Sågverk kan få dispens för byte av mätteknik
Innovativt företag får bli sin egen kund
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094