23948sdkhjf

Wood Hotel kan prisas

Förra hösten slog Elite Hotels of Sweden upp portarna till The Wood Hotel i Skellefteå och fick en rad olika utmärkelser inom arkitektur och hållbarhet. Nu kan hotellet i trä vinna pris igen.

The Wood Hotel har nominerats till Stora Turismpriset 2022. Priset delas ut av Tillväxtverket till företag och organisationer som bidrar till en positiv utveckling av besöksnäringen med fokus på hållbarhet.  

I sin nominering skriver Tillväxtverket:

”The Wood Hotel i Sara kulturhus har tagit besöksnäringen i Västerbotten till nya höjder och förflyttat skogen in till staden. I Sara Lidmans anda har de byggt ett av världens högsta hotell i trä som andas mod och vilja att tänka nytt. Lokala råvaror, återbruk och förnyelsebar energi genomsyrar verksamheten. […] I Sara Lidmans anda har The Wood Hotel och Sara kulturhus inspirerat samhällsbyggare över hela världen”.

Trähotellet är med sina 20 våningar 75 meter högt och ritats av White Arkitekter. Materialet till timmerbyggnaden kommer från de lokala skogarna.

Vid årets upplaga av Stora Trähus, i Stockholm den 15 november, kommer bygget av Sara Kulturhus och Wood Hotel att beskrivas närmare i ett anförande från Martinsons.

The Wood Hotel by Elite är inte bara inspirerat av norra Sveriges unika natur, utan även de traditioner och sedvänjor som finns här i Västerbotten. För oss är det viktigt att hylla den plats vi befinner oss på och förstärka upplevelsen av den genom hela vistelsen, säger David Åberg, hotelldirektör, The Wood Hotel by Elite, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trä – en grund för hantverk
Hyggligt år för Bergs
Stålman ny chef på Setra Heby
White vinner tävling om Valsta-byggnad
Sågverk kan få dispens för byte av mätteknik
Innovativt företag får bli sin egen kund
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11