23948sdkhjf

Svenska Bostäder minskar klimatavtrycket med trästommar.

En ny rapport  visar att  med stommar i trä, med hållbara utomhuslösningar och breda mobilitetslösningar minskar klimatavtrycket.

Stockholmshusen är ett av Stockholm stads största utvecklingsprojekt. Projektet har som mål att bygga tusentals nya hyresrätter. För att nå dit har många av stadens krafter gått ihop och arbetar tillsammans.

Syftet med Stockholmshusen är att spara tid och minska kostnaderna genom att upprepa gestaltningen, bygga seriellt och jobba med överlappande processer. Nu har erfarenheterna från tre av de första Stockholmshusen sammanställts i en kort rapport.

För de första husen är hyresnivåerna drygt 20 procent lägre än genomsnittshyran för nyproduktion i Storstockholm. Produktionstiden har kortats avsevärt och ligger på cirka fem år. Samarbetet inom staden är avgörande för att kunna pressa tider och kostnader är samarbetet inom staden. Det är även större volymer och bra markförutsättningar..

- Vi har lärt oss mycket i dessa första projekt. I Tensta kunde vi pressa produktionskostnaderna, som till slut blev lägre än förväntat, säger Karin Ståhl, projektledare på Svenska Bostäder.

Husen byggs med höga krav på hållbarhet, effektiv energiförsörjning och att det ska vara enkelt att resa klimatsmart genom cykel- och bilpooler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078