23948sdkhjf

Fångas på kamera när de slår till mot bygghandel

Stölder och inbrott är ett stort bekymmer för byggföretag i hela landet. I senaste avsnittet av ”Efterlyst” kan du bevittna en stöldliga slå till mot en byggbutik i Halland.

I senaste avsnittet av tv-programmet "Efterlyst" kan du se ett klipp där fyra män fångas på kamera när de slår till mot en bygghandel i Halland. Två timmar tidigare råkade ytterligare en bygghandel ut för ett liknande inbrott och verktyg för hundratusentals kronor försvann. Enligt Halland Nyheter pekar mycket åt att det är samma stöldliga som slagit till mot de båda byggbutikerna.

Ett av företagen är Hans Persson på J Gustavssons Byggmaterial som råkat ut för flera större stölder.

 Det kommer i vågor. Vid den här årstiden, i skydd av mörker, brukar det ske. För två veckor sedan klippte de upp staketet. Vi lagade det på fredagen. På måndagen klippte de upp det igen. Men vi har kameror som larmar och meddelar att de är observerade och att väktare och polis är på väg, säger Hans Persson till Hallands Nyheter.

Men även byggarbetsplatser i Halland har råkat ut för stölder den sista tiden. De senaste veckorna har de fått in ungefär tio anmälningar och det är inhägnade byggarbetsplatser som har drabbats.

Vi har blivit mer noggranna med var vi ställer bilarna men framför allt har vi nästan aldrig några verktyg i bilarna över natten längre. Det är ett enormt problem för oss alla i branschen. Det tar mycket tid att ordna upp allting efter ett inbrott i till exempel en firmabil, säger ett av företagen till Hallands Nyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079