23948sdkhjf

Vinner markanvisning för Stockholms första trähusstadsdel

Folkhem har tilldelats en markanvisning om 130 lägenheter i Trädäng som är Stockholms första stadsdel med uttalad inriktning på trähusbyggnation

Ålgrytevägen kommer utformas som en sammanhållen bebyggelse där det gemensamma temat är trä. Trädäng som den kallas är Stockholms första stadsdel med uttalad inriktning på trähusbyggnation. Trädäng är också del av Fokus Skärholmen, spjutspetsprojekt för social hållbarhet.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att vara med och utveckla Bredäng och vara del av Stockholms första trästadsdel. För Folkhem som specialiserad trähusbyggare känns det närmast som en självklarhet att vi ska vara med och utveckla denna stadsdel. Vår ambition är att skapa vackra trähus som bidrar till sammanhanget och där träets koppling till hantverk blir en viktig del av gestaltningen, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

Folkhems markanvisning ligger precis ut på Sätrareservatet med utsikts över Mälaren bara några minuter från Mälarhöjdsbadet.

– För oss känns det väldigt viktigt att bidra till det sociala hållbarhetsarbetet. Vi ser att Stockholms stads arbete att lyfta Skärholmen verkligen ger resultat och Bredäng är en plats där vi tror många Stockholmare vill bo, säger Felix Antman Debels, affärsutvecklare vid Folkhem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078