23948sdkhjf

Obos och Brixly bygger 200 bostäder

Modernt möter traditionellt på Hisingens nya friidrottsarena.

I Stråvalla, strax söder om Frillesås, planerar Obos och Frillestocken utveckling att utveckla cirka 65 friliggande bostäder.

Sedan tidigare står det klart att Obos och Brixly ska bygga cirka 200 bostäder – såväl radhus, kedjehus och flerbostadshus – i angränsande området Rågelund, Frillesås. Den här gången kommer man att erbjuda en annan typ av boende.

– Jag är jätteglad över att vi får chansa utveckla Stråvallla. Med sitt natursköna läge och närhet till både Göteborg, Kungsbacka och Varberg har området stor potential att bli riktigt trivsamt. Här kommer vi framför allt att erbjuda friliggande villor och äganderätter, säger Per Lönner, försäljningschef på Obos Sverige.

Området består av cirka 18 hektar, varav en del i dagsläget upptas av en lantbruksenhet. För att passa in i den omliggande miljön planerar parterna främst för tvåplansbebyggelse från Obos egna varumärken Smålandsvillan och Myresjöhus. I planerna för området ingår även utbyggnad av gång- och cykelbana längs med Stockakullevägen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078