23948sdkhjf

Fotbollsanläggning i trä är finalist till träbyggnadspris.

Fotbollsanlägningen Räppevallen Micropower är finalist till kommunens träbyggnadspris. Ett exempel på vacker bruksarkitektur ritad av Arkitektbolaget.

Fotbollsanlägningen Räppevallen nya huvudbyggnad låter träet framstå både i utsidornas fasader och insidans rena plywoodväggar.

Kommunen motiverar sitt val så här: ”En vardagsarkitektur och enkel form med väl genomtänkta hus både för idrottande och supportrarna. Anläggningen nomineras till träbyggnadspriset för att den skapar en attraktiv mötesplats mellan staden, Bäckaslöv och Bredvik.”

 Det är ett stort förtroende vi får från kommunen, en hedrande bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Det känns roligt att båda projekten representerar bruksarkitektur. Bra arkitektur måste inte kosta skjortan. Det är vi på Arkitektbolaget stolta över att visa, säger Johannes Debus.

Byggnadspriset delas ut till en byggherre av kommunen sedan drygt 30 år, för ett projekt som man anser har utvecklat den lokala byggnadstraditionen med stor hänsyn till platsen för bygg

Micropower är nominerade till Växjö kommuns byggnadspris 2022 för batterifabriken i Öjaby, även där är Arkitektbolaget, arkitekten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.33