23948sdkhjf

Bygghandelskedjan erbjuder sina kunder klimatkalkyler.

Bygghandelskedjan Optimera signerar samarbetsavtal med hållbarhetsplattformen Prodikt och erbjuder sina kunder klimatkalkyler.

Lagen om klimatdeklarationer för byggnader började gälla den 1 januari 2022. Detta, tillsammans med ett ständigt ökande behov av att, på ett smidigt och resurseffektivt sätt, kunna tillgodose marknaden och dess aktörer med korrekt hållbarhetsinformation för byggprodukter har lett fram till ett konkret och långsiktigt samarbetsavtal mellanOptimera  och Prodikt (Carbonzero AB).

Samarbetet har mynnat ut i en service som nu Optimera kommer erbjuda alla sina kunder. Den innehåller bland annat smidiga klimatkalkyler vid offertskede, rådgivning vid produktval och , i förlängningen, en möjlighet att göra smidiga klimatdeklarationer. Många av Optimeras kunder har idag få egna resurser att hantera dessa nya kravställningar och detta är ett progessivt steg för att underlätta för kunderna att kunna arbeta aktivt med frågorna.

Vi insåg att det tar tid för våra kunder att hitta relevant klimatinformation för just den eller de produkter som ska byggas in i ett projekt. Dessutom måste information beräknas för att bli jämförbar, kommenterar Henrik Björk, hållbarhetsansvarig för Optimera och fortsätter:

Samarbetsavtalet möjliggör för oss att hjälpa våra kunder redan vid produktvalet men också att kunna stötta med snabba klimatkalkyler redan vid offertskedet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156