23948sdkhjf

Tar titeln Årets Byggmaterialhandlare

Byggmaterialhandlarna har tilldelat Beijer Byggmaterial / Bygg-Ole i Nacka utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2022 och priset Guldtrucken.

Bygg-Ole i Nacka utses till Årets Byggmaterialhandlare 2022 för sitt återbruksinitiativ där de tar hand om och säljer återbrukat trämaterial från en av Nacka kommuns kretsloppscentraler.

Projektet som är ett samarbete med Nacka vatten och avfall syftar till att skapa cirkulärt flöde av trä, minska mängden avfall och därmed miljöpåverkan. Besökare på kommunens kretsloppscentral uppmanas att lämna återbrukat material i trä såsom brädor, reglar och skivmaterial i en byggbod, i stället för en container. Beijer tar hand om materialet och ser till att det som går att återanvända säljs som återbrukat trä i stället för att det går till energiåtervinning.

Det insamlade materialet säljs parallellt med det ordinarie sortimentet till privatkunder och marknadsförs som återbrukat i Bygg-Ole/Beijer Byggmaterials butik i Nacka. Detta initiativ är ett första steg för Beijer som tittar på möjligheten att utöka med fler produktgrupper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062