23948sdkhjf

Stora Enso vill korta byggtider

För att möta efterfrågan på hållbara och innovativa byggnadslösningar lanserar Stora Enso nu konceptet "Sylva™ by Stora Enso", en byggsats i massivt trä som består av prefabricerade, skräddarsydda delar som levereras vid rätt tidpunkt till byggarbetsplatsen.

Stora Enso menar att den nya lösningen ska ge kortare byggtid, en hälsosam byggnad att vistas i och en fastighet som även binder koldioxid.

– En av de främsta anledningarna till att koldioxidutsläppen från byggbranschen har nått de högsta nivåerna någonsin är att branschen alltid förlitar sig på koldioxidintensiva material, som stål eller betong, säger Lars Völkel, Executive Vice President, divisionen Wood Products på Stora Enso. Beroendet av dessa material kommer att avvänjas med hjälp av nyskapade tekniska lösningar framtagna i massivt trä. I dag kan vi bygga komplexa konstruktioner som väger en fjärdedel mot armerad betong helt i trä, och nu gör vi det ännu enklare tack vare Sylva. 

Sylva är Stora Ensos sortiment av vidareutvecklade och prefabricerade produkter som exempelvis korslimmat trä (CLT), fanerlaminatträ (LVL) och limträ (GLT). Med Sylva får du allt som behövs för att skapa en modern och hållbar stomme i trä för byggnader med lågt koldioxidutsläpp. De skräddasydda väggarna, bjälklagen, taken, trapporna, balkarna och pelarna innebär optimerad användning av massivt trä, vilket passar alla olika typer av byggnader. De kan även anpassas utifrån behoven i varje projekt.

Stora Ensos automatiserade produktionslinje för ytbehandling, som byggs i Ybbs, Österrike, kommer att öka värdet och kvaliteten på produkterna i Sylva-byggsatsen. De ges en högkvalitativ vattenbaserad ytbehandling som skyddar dem mot fukt, UV-ljus och insekter. Detta kommer att resultera i kortare byggtider och lägre kostnader för byggföretagen samt ökat mervärde i och med förbättrad produktkvalitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109