23948sdkhjf

Investering lyfter Kåge såg

Norra Skogs styrelse har beslutat att investera drygt 300 miljoner i Kåge såg. Den nya tekniken kommer läsa fingeravtrycket från varje stock och möjliggöra att varje del av stocken tas tillvara.

– Satsningens kan indelas i fyra moment; Högre värdeutbyte, spårbarhet, personalutrymmen och ny logistik. Den sammanlagda investeringen kommer bidra till att skapa långsiktig hållbarhet för både skog och människa, förklarar industrichef Henrik Jönsson.

Det högre värdeutbudet skapas genom byggandet av en ny timmersortering, inköpet av en ny delningssåg som nu är på plats samt installationen av en CT-logg.

För att förbereda för de kommande investeringarna och utvecklingen av Kåge såg har nya magasin byggts vilket kommer gör att mer virke kan lagras under tak. En positiv effekt av det är att mindre emballageplast behövs när träråvaran förflyttas mellan såg och vidareförädling för att bli till byggprodukter. 

Med hjälp av den här investeringen räknar vi med att öka vårt värdeutbyte med tre till fyra procent, förklarar Joakim Larsson, sågverkschef Norra Timber i Kåge. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Exklusiv intervju - Vd:n för skogsindustrierna vet hur branschen mår
De ska ta reda på om skogen räcker
XL-Bygg fortsätter växa starkare än marknaden
Seglora kyrka på Skansen – återbruk redan för hundra år sedan
Träindustrin besviken på regeringen
Byggmax först med återvunnen träregel
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094