23948sdkhjf

Klart: Lindbäcks varslar 100 anställda

– Vi anpassar vår organisation till 400 anställda, och tvingas därför lägga ett varsel för 100 personer i Piteå, säger Mikael Brandt, vd Lindbäcks Bygg.

Stigande materialpriser, höjda räntor och en instabil omvärld har skapat ett marknadsläge där fastighetsägare avvaktar med uppstart av nya projekt.

Lindbäcks orderbok inför nästa år har minskat.

– Vi har många kundkontakter som vill bygga med oss men där några kunder valt att avvakta med uppstart.

Se även: Lindbäcks Bygg säger upp personal

För en vecka sedan blev det klart att Lindbäcks måste varsla ett betydande antal anställda och nu är det klart att varslet gäller 100 personer i Piteå samt ytterligare ett antal i övriga affärsområden. Varslet gäller i dagsläget inte byggarbetsplatser.

– Det är förstås ett väldigt tråkigt beslut att ta men vi tvingas anpassa oss efter nuvarande marknadsläge som ser ut att hålla i sig även under nästa år. Trots det har vi fortsatt kunder som ändå väljer att satsa och tillsammans med dem ska vi fortsätta bygga hållbara bostäder, säger Mikael Brandt.

I samband med översynen av antalet anställda pågår en omorganisation där företags-ledningen ser över vilka roller och tjänster som är nödvändiga för fortsatt produktion och verksamhet. För att effektivisera verksamheten arbetar också alla funktioner med ett omfattande förbättringsarbete.

– Det är ännu inte klart vem eller vilka som får gå. Förhandling pågår med våra lokala fackklubbar. Förbättringsarbetet har redan idag visat på ett bra resultat och nu fortsätter vi det arbetet framåt.

Lindbäcks kommer även att flytta all produktion från fabriken i Öjebyn till den nya fabriken på Haraholmen. Undantaget viss produktion av specialmoduler.

– Genom denna strukturförändring stärker vi möjligheten för Lindbäcks att även i framtiden vara Sveriges största trähusbyggare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094