23948sdkhjf

Omkomne snickaren föll tio meter - "saknades ställning hela vägen upp"

Den man som avled i måndags var i 55-årsåldern. Han var en rutinerad yrkesman och fackligt engagerad, inlånad från Serneke till Peab, som är huvudentreprenör på bostadsbygget i Upplands Väsby.

Snickaren skulle sätta någon slags liten form på utsidan av byggnaden, enligt de uppgifter Daniel Wikdahl vid polisen har.

Tomas Kullberg, ordförande i Byggnads region Stockholm–Gotland, säger till Byggnadsarbetaren att han har fått en annan bild av händelseförloppet.

– Enligt det jag fått veta höll han på med kompletterande arbete med valvavstängning. Han arbetade då högst upp och ska ha trillat ner över valvkanten. Arbetsuppgifterna innebar arbeten på utsidan av huskroppen.

– Det jag reagerat över när jag sett bilder från platsen är att det saknades ställning hela vägen upp.  Det borde man haft så att man i alla delar kan använda ställningen som arbetsyta och skydd mot att falla ner. Jag hoppas att Arbetsmiljöverket gör sitt jobb och även tittar på de organisatoriska orsakerna, som varför ställningen inte var byggd hela vägen, säger han vidare till Byggnadsarbetaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
100-årig bygghandel får nya ägare
Trähusbyggare mot trenden - anställer tio efter stororder
Metsä Wood vill se mer lätta trämaterial
Remmers redo ta sig an Norden
Träcentrum på fördubblingsresa
100-årig bygghandel får nya ägare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.298