23948sdkhjf

Missa inte Årets Trästad - Holmens vd Henrik Sjölund kommer!

Holmens vd Henrik Sjölund är prisutdelare och Holmen har även utgjort jury tillsammans med NTT Woodnet. Missa inte årets upplaga av Årets Trästad, som delas ut vid Stora Trähus den 15 november.

"Hallå där Henrik Sjölund, Holmens vd. Jätteroligt att du ställer upp som prisutdelare för Årets Trästad i Sverige! Varför tycker du detta pris är viktigt?"

Världen står inför stora klimatutmaningar och vi behöver alla bidra till omställningen till ett fossilfritt samhälle. Ett sätt är att bygga mer klimatsmart. Trä är det enda byggmaterialet som är helt förnybart och är betydligt bättre för klimatet än att bygga i betong och stål, då tillverkning av dessa material kräver mycket energi och leder till stora utsläpp av fossil koldioxid. Att premiera städer/kommuner som bidrar till omställningen är viktigt och visar att bygga i trä är framtiden. 

"Årets vinnare är förstås hemlig fram till Stora Trähus den 15 november. Men kan du säga vad du tycker att man kan kräva av en vinnare av detta pris?

Att ha strategier och planer för att bygga mer i trä är bra, men ännu viktigare är att de realiseras och förverkligas.

"Vinnare hittills av Årets Trästad i Sverige är Växjö, Skellefteå och Uppsala. Tycker du att dessa städer fortsatt att utvecklas som trästäder?"

Vi är såklart stolta över att bidra till just dessa städers utveckling som trästäder. Genom vårt erbjudande från Martinsons har vi varit delaktiga till att städerna fortsatt utvecklat sitt träbyggande exempelvis genom Magasin X, Sveriges största kontorshus i trä i Uppsala, ett fint bostadsprojekt i Växjö, Biologen och flera spännande projekt är på gång i Skellefteå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095