23948sdkhjf

Trä fortsätter att ta marknadsandelar under svagare Q3

Setra redovisar för tredje kvartalet 2022 ett rörelseresultat på 231 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1 343. ”Trävarumarknaden har som väntat försvagats globalt under Q3”, säger Katarina Levin, Setras vd.

Leveransvolymerna och priserna har pressats tillbaka samtidigt som kostnaderna för råvara och tillsatsvaror ökat.

– Men även om osäkerheten om den ekonomiska utvecklingen består ser vi en ökad aktivitet i våra leveranser under senare del av Q3, säger Katarina Levin.

Trä fortsätter i snabb takt att ta marknadsandelar från andra byggmaterial i Europa och så även i Nordamerika och Asien. De fördelar som trä har ur ett hållbarhetsperspektiv, i förhållande till andra material, gör trä mycket attraktivt.

Setra har fått uppdraget att leverera närproducerat KL-trä och limträ till första byggetappen av Greenhouse Sthlm, det klimatsmarta kvarter som Electrolux utvecklar på Kungsholmen i Stockholm. Totalt handlar det om cirka 5 000 kubikmeter KL-trä och 600 kubikmeter limträ som tillverkas vid Setras träindustricenter i Långshyttan i Dalarna. Leveranserna startar under 2023.

Setra har beslutat om investering i solceller vid Setra Kastet i Gävle och vid Setra Wood Products i England. Detta är en strategisk investering som ger ett bidrag till elproduktionen och minskar elkostnaden för lång tid framåt. En satsning i helt rätt riktning mot Setras vision om Grönsamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Träindustrin besviken på regeringen
Byggmax först med återvunnen träregel
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Ny vd för Woody Bygghandel
Hustillverkare vann kampen om elcentrals placering
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.079