23948sdkhjf

Trä fortsätter att ta marknadsandelar under svagare Q3

Setra redovisar för tredje kvartalet 2022 ett rörelseresultat på 231 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1 343. ”Trävarumarknaden har som väntat försvagats globalt under Q3”, säger Katarina Levin, Setras vd.

Leveransvolymerna och priserna har pressats tillbaka samtidigt som kostnaderna för råvara och tillsatsvaror ökat.

– Men även om osäkerheten om den ekonomiska utvecklingen består ser vi en ökad aktivitet i våra leveranser under senare del av Q3, säger Katarina Levin.

Trä fortsätter i snabb takt att ta marknadsandelar från andra byggmaterial i Europa och så även i Nordamerika och Asien. De fördelar som trä har ur ett hållbarhetsperspektiv, i förhållande till andra material, gör trä mycket attraktivt.

Setra har fått uppdraget att leverera närproducerat KL-trä och limträ till första byggetappen av Greenhouse Sthlm, det klimatsmarta kvarter som Electrolux utvecklar på Kungsholmen i Stockholm. Totalt handlar det om cirka 5 000 kubikmeter KL-trä och 600 kubikmeter limträ som tillverkas vid Setras träindustricenter i Långshyttan i Dalarna. Leveranserna startar under 2023.

Setra har beslutat om investering i solceller vid Setra Kastet i Gävle och vid Setra Wood Products i England. Detta är en strategisk investering som ger ett bidrag till elproduktionen och minskar elkostnaden för lång tid framåt. En satsning i helt rätt riktning mot Setras vision om Grönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078